Nieuws

Nieuws

21 maart 2012

Op de verjaardag van Nina kwam er een leuke verrassing binnen. Vanuit Amerika zijn er 3 Afrikaanse handgeschilderde vazen aangekomen van kunstenaar Bruno Sserunkuma uit Uganda. Het zijn keramieke vazen en ze zien er prachtig uit! 

Bruno Sserunkuma vazes

Sacred Traditions, Election Day, Water Carriers

 

3 oktober 2011

We hadden de afgelopen weken veelvuldig contact met Gallery Utonga uit Amerika. Na de eerste geslaagde transactie, hadden we een bod gedaan op 4 andere Matemera’s. Deze beelden waren voor ons een toegevoegde waarde, omdat het grote sculpturen waren met vingers, tenen en lijf. Ook zou het beeld Nipple Head mee worden gezonden die we al eerder hadden aangekocht. 

kist

kist 2

kist 3

9 september 2011

Vandaag een spannende dag in huize van Esch. Sinds we beeldengalerie de Buffel hebben ontdekt zijn we fan van een aantal beelden daar in de collectie. Het beeld dat vandaag wordt gebracht is daar één van. Een bushman van Matemera. Dit beeld is een uniek stuk met een zachte en bescheiden uitstraling. We zijn erg blij dat dit beeld nu deel uit mag maken van onze eigen collectie. De bushman is gebracht met de heftruck en staat op een massief houten blok van 400 kg.  

matemera bushman

bushman

bushman groen

We hebben ook een ander beeld gekocht, een paarskleurig beeld van Lameck Bonjisi. Peter was hier een bewonderaar van en nu hij solitair in de tuin staat, wordt hij steeds mooier. Van Bonjisi hebben we nu drie werken in de collectie. 

lameck bonjisi

bonjsis

23 augustus 2011

We hebben de afgelopen weken contact gelegd met Gallery Utonga uit de Verenigde Staten. Eigenaar Tim Anderson heeft Bernard Matemera persoonlijk gekend en had nog enkele beelden van Bernard in zijn privécollectie. Na veelvuldig mailcontact was hij bereid er een aantal te verkopen aan ons. Vandaag zijn de eerste 2 beelden (foto’s) in Nederland aangekomen via FedEx. We zijn er erg blij mee en ze zijn van unieke kwaliteit. De overige beelden die we hebben gekocht komen midden september. Verdere foto’s volgen zo spoedig mogelijk!

changing pig spirit                sitting bushman

alice kist openen

 

16 juni 2011

Vandaag hebben we bezoek gehad van Hans en Alice van galerie Stone Dreams. Ook de zus van Alice en beeldhouwer Simon waren mee gekomen. Ze hebben al onze beelden weer in de was gezet, zodat ze weer glimmen en nog mooier zijn geworden. Op de eerste foto staan Alice, Felistas en Peter. Op de tweede foto is Simon het beeld aan het onderhouden. 

alice musarara

simon

15 juni 2011

Vandaag een speciale dag, want er komt een nieuw Matemera beeld in huis te staan. Hier hebben we een jaar op gewacht en nu was het eindelijk zover. Cor van beeldengalerie de Buffel, heeft het beeld gebracht en met een heftruck binnen precies op zijn plaats gezet. Het was centimeterwerk om het beeld door de voordeur te krijgen. Dit beeld is wederom uniek en we mogen van geluk spreken dit beeld in onze collectie te mogen hebben. Ook zijn er vandaag 2 kadepalen geplaatst voor de ingang van de tuin en dit zorgt voor een mooie entree. 

cor beeld brengen

12 juni 2011

Via het internet zijn we in contact gekomen met de Bernard Matemera Foundation gelegen in Limburg. Tommy en Alice zijn een weekend in Maastricht geweest en dit was een ideale mogelijkheid om bij deze beeldentuin een kijkje te nemen. Het was een leuke locatie aan de voet van een berg en ze hadden een beeld van Matemera staan wat niet te koop was. We hebben onze ervaringen kunnen uitwisselen en contacten kunnen leggen met andere kunstiefhebbers/kunstenaars.

5 juni 2011

We zijn met zijn allen naar Renkum geweest om bij African Art Promotion beelden van Bernard te bekijken. Hier hebben we mooie kopjes gezien en ook twee grote beelden van Bernard. Na een gezellige en informatieve middag hebben we besloten 9  kleine kopjes te gaan kopen en een grote kop. Deze hebben we later opgehaald met de auto, dit was een hele klus. 

collectie

zimbabwe